Skip to main content
Discussion Topic

Y axis stepper synchronization

Just finished build, everything working great on the face of it apart from a small niggle, which may not be important.

I've adjusted the tension on the screws and the v wheels, the frame is square to the millimeter, no slop in anything and I've adjusted both yaxis screws so that they are the same distance from the face plates when homed.

However, when I jog the machine to 0,0,0 there is (always) a difference of about 2.5mm between the left gantry plate and the front of the machine compared to that on the right hand side. When homed again there is no discrepancy. Is this something I should be concerned about.

Reply to discussion Subscribe to discussion

Is this a worthwhile discussion?

Score 0
Add a comment

1 Reply

Most Helpful Answer

Hi Pete,

Thanks for your email.

This is something we should be concerned about and fix it for you.

For this issue it would be best if you could you contact us here: https://ooznest.co.uk/help/

And we can then resolve it for you.

Best Regards

Robert

Was this reply helpful?

Score 1

Comments:

Thanks Robert, raised ticket #32725

by

Hello,

I have the same issue with my 1000X1000, could you give me the solutions ?

Thanks a lot

Guillaume

by

@gcarlier Thanks for your comment. Could you please contact us at: https://ooznest.co.uk/help/

And our Technical team will look into this one for you.

Best Regards

Robert

by

Add a comment

Join the discussion

Pete will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 0

Past 30 Days: 0

All Time: 57